Rug en/of nekklachten ?

Indicaties :

  • Lumbago
  • Hernia (lumbaal,cervicaal)
  • Zenuwcompressie
  • Houdingsafwijkingen (scoliose, ...)
  • Bekkeninstabiliteit, SI problematiek
  • Bechterew
  • Rug en/of nekklachten na eerdere operatieve ingrepen (discectomie, arthrodese,...)

We maken in het rugcentrum al 14 jaar gebruik van de 'Mastercare back-a-traction' toestellen, een uniek toestel dat in combinatie met het juiste oefenschema en begeleiding, in een eerste fase zorgt voor een versnelde recuperatie van onze tussenwervelschijven en gewrichten, snelle verbetering van circulatie, lymfeflow en mobiliteit en zorgt voor realignment van bekken en wervelkolom. Men kan op dit toestel vrijwel onmiddellijk met spierversterkende oefeningen starten en een basisstabiliteit opbouwen waardoor de overgang naar de verdere oefentherapie (stabiliteitstraining, propreoceptieve training en functionele training) veel vlotter verloopt en het herstelproces zeker wordt versneld. Ook voor chronische rugklachten biedt regelmatig gebruik van de 'Mastercare back-a-traction' een oplossing.

Rugscholing/rugpreventie

Waarom hebt U rugklachten en wat kan U er zelf aan doen? Van theorie naar praktijk. Rugscholing maakt U bewust hoe een rug werkt, hoe U uw rug en lichaam belast, hoe het beter kan, gemakkelijker met minder inspanning, maar toch op een manier die uw rug sterker maakt. U leert zelf zorgen voor optimale werkomstandigheden. U leert uw diepere spierkorset gebruiken, uw gewrichten beschermen, pijn juist interpreteren. U leert zorg dragen voor uw lichaam, uw rug : “U hebt er immers maar een !” Ontzie uw rug niet, verzwak hem niet, leer terug bewegen, bewegen is genezen! Rugscholing kan individueel, maar ook in groep in het rugcentrum of op uw bedrijf.

Groepslessen

Een intensieve maar niet agressieve oefensessie op muziek die tot doel heeft het spierevenwicht in het lichaam te verbeteren. Dat wil zeggen globale oppervlakkige musculatuur sterk en soepel houden maar vooral ons dieper locale spierkorset dat de gewrichten en wervelsegmenten moet stabiliseren (beschermen) 'versterken' en 'alerter' maken door middel van proprioceptieve training. Door herstel van mobiliteit, spierevenwicht en stabiliteit zal niet enkel uw houding en figuur verbeteren maar zullen bestaande rugklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Rug en fitness

Maandag 09:15u - 10:30u
10:30u - 11:45u
20:00u - 21:15u
Dinsdag 09:15u - 10:30u
Woensdag 09:15u - 10:30u
Donderdag 14:00u - 15:15u
20:00u - 21:15u
zaterdag 10:15u - 11:30u